Kroens historie

Kong Christian II vedtog ved lov, at der for hver anden mil på alfarveje skulle opføres kroer til hesteskift og bespisning af de rejsende.
Det var begyndelsen for Skoemagerkroen, der i dag er Danmarks ældste kgl. privilegerede post- og diligencekro.
Kroen har siden år 1521 været et centralt spisested for rejsende, der fik serveret klassisk mad fra de lokale bønder.

Kroen er rig på historie og traditioner, der vidner om en svunden tid.
Blandt de mange rejsende kan nævnes historiske navne som Ludvig Holberg, der i 1722 skrev “Jeppe på Bjerget” under sine besøg.
I 1845 holder Danmarks første krigsminister Anton Frederik Tscherning sit bryllup på Skoemagerkroen,  og vi har i dag et selskabslokale opkaldt efter ham. Disse personer har derfor alle bidraget til kroens historiske betydning og ånd.

Når man som gæst besøger Skoemagerkroen, besøger man ikke kun en kro, men et lille stykke dansk historie. Fra Holbergs Jeppe på Bjerget, til landets første Krigsminister F. A. Tscherning, der var med til at skrive og udforme vores Grundlov. Skoemagerkroen er Danmarks ældste kgl. priviligerede post og dilligencekro og kan fortælle en 500 års lang historie. Vores gastronomi udspringer i et meget lokalt forankret miljø, der er en naturlig del af den hverdag, der er huserer på kroen. Af unikke råvarer kan blandt andet nævnes , hånddykkede østers fra Munkholmbroen. Egne frilandsgrise, der stammer fra de Sjællandske Alper i det smukke Brorfelde Bakker landskab. Skotske Højlandskvæg, der græsser på kroens areal og væksthuset samt frugthaven fra Mommarkstedet. Gæsten vil altid være i vores centrum. Vi lægger alt vores energi i at oplevelsen af godt værtskab, gastronomi og en sød og kyndig vejleding vil blive en realitet under dit besøg på kroen. Vi er bestemt ikke ufejlbarlige. Derfor elsker vi at få en konstruktiv feedback, hvis ikke vi lever op til vores egne og gæsters forventninger. Alle ansatte på kroen emmer af en utrolig stolthed og en dejlig livsglæde samt et højt serviceniveau. Vi elsker at sikre rammerne for en fantastisk gastronomisk aften, livsændrende begivenhed eller familiehygge. Hvad end du er til et stykke smørrebrød og en iskold fadøl eller en signaturmenu med udvalgte vine, er du velkommen på Skoemagerkroen.

Modtag senest nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig i dag og få senest nyt i din mailbox