Vejledning til menuer

5-retters Sæsonmenu

Aktuel fra oktober til december 2022

Ved bestillinger af sæsonmenuen, vil forretter og desserten være færdigtilberedte og anrettet til jer. Såfremt I har valgt at få hovedretselementerne kolde og derved selv færdiggøre tilberedningen, følges nedenstående vejledning.

De 2 forretter og desserten er portionsanrettet i patentglas og er lige til at sætte på bordet.
I skal selv lune saucen og hovedretternes elementer og anrette i egne skåle og fade. 

Forretter – første servering
Forretterne er anrettet i patentglas og klar til at sætte på bordet.
Server med hjemmebagte flutes på spelt.
Brødet varmes i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 5-6 min inden servering.

Hovedretter – anden servering
Langtidsstegt kronhjort, efterårs-/vintergrønt fra Kiselgården og Den Gamle Gaard.
Marsalasauce og små stegte kartofler med krydderurtesmør.
Kronhjorten varmes ved 140 grader til en kernetemperatur på 50 grader eller ved 140 grader i
ca. 12-15 min. Kødet skal hvile i ca. 5 min. uden tildækning. Derefter skæres kødet i ca. ½ cm. tykkelse.
Pynt af med timian.

***

Glaseret nakke af grisebasse. Vinter grønt og spidskålsalat vendt i syrnet fløde.
Den glaserede nakke varmes ved 140 grader til en kernetemperatur på 60 grader eller ved 140 grader i
ca. 15-18 min. Kødet skal hvile i ca. 5 min. uden tildækning. Derefter skæres kødet i ca. ½ cm. tykkelse.

***

Kartoflerne varmes ved 160 grader i ca. 12-15 min. Springløg, græskar og selleri varmes ved 160 grader i ca. 7-8 min.
Marsalasaucen varmes i gryde.

Kartoflerne anrettes i skåle. De to slags kød anrettes sammen med grøntsagerne.
OBS! Grøntsagerne, kartoflerne og saucen er fælles tilbehør, til begge hovedretter.

Dessert – tredje servering
Desserten er anrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.
Isen tages ud ca. 5-6 min før den skal spises og anrettes ovenpå desserten i glasset.

Husk, at det altid er en god idé at bruge sin sunde fornuft. 

Velbekomme og rigtig god fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen

OBS! ALT service og varmekasser skal retur! Returnering af service er muligt fra tirsdag – torsdag. Og ellers ring gerne forud, for aftale om anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den røde port og stille servicen på det høje træbord
(vedlæg venligst en seddel, hvorpå navnet på værten er noteret).

 

Skoemagerkroens Julebord
Gældende fra november – december 2022

 Ved bestillinger af julebordet vil alle kolde retter være
færdigtilberedte og anrettet til jer.

***
Kolde serveringer 

Alle kolde anretninger er lige til at sætte på bordet.
Serveres med det hjemmebagte brød.
Det lyse brød kan nydes koldt eller lunes i en forvarmet ovn ved 165 grader i
ca. 5-6 min inden servering.

***
Varme serveringer 

I skal selv lune de varme elementer og anrette i egne skåle og fade. 

Langtidsstegt andebryst, rødkål og æble-sveskekompot
Andebrystet varmes ved 140 grader til en kernetemperatur på 59 grader eller ved
140 grader i ca. 12-15 min. Kødet skal hvile i ca. 5 min. uden tildækning.
Derefter skæres brystet ud i tynde skiver.
Lun rødkål og sveskekompot enten i ovnen eller i en gryde.

Glaseret nakke af grisebasse med grønlangkål
Glaseret nakke varmes ved 140 grader til en kernetemperatur på 60 grader eller
ved 140 grader i ca. 15-18 min. Kødet skal hvile i ca. 5 min. uden tildækning.
Derefter skæres kødet i ca. ½ cm. tykke skiver.

Grønlangkålen varmes i ovnen eller i en gryde.

***

Risalamande 
Lun kirsebærsaucen i en gryde.

***

Tilkøbt pankostegt fiskefilet
Fiskefileten lunes i en forvarmet ovn ved 160 grader i 5-7 min.

 

Husk, at det altid er en god idé at bruge sin sunde fornuft.


Velbekomme og rigtig god fornøjelse og glædelig jul fra alle os på
Skoemagerkroen 

Modtag senest nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig i dag og få senest nyt i din mailbox