Vejledning til menuer
Skoemagerkroens Julebord 2023
Gældende fra d.17. november – 17. december 2023 samt 1. og 2. juledag
(udleveres KOLD)
Kolde serveringer
Alle kolde anretninger er færdigtilberedte og anrettet til jer, så dem kan I sætte direkte på bordet.
Hjemmemarinerede julesild
Rødløg, kapers, hjemmelavet rødbedesalat, karse
***
Skoemagerkroens varmrøget færøsk laks fra egen røgeovn
Julesylt, grønne tomater, purløgscreme
***
Skoemagerkroens egen kryddersylte
Hjemmesyltede rødbeder, sennepsmayonnaise, frisk peberrod
***
Hønsesalat af frilandskylling
Champignon, krydderurter
Varme serveringer
I skal selv lune de varme elementer og anrette i egne skåle og fade.
***
Lun hjemmelavet flødepostej
Drueagurker, tørsaltet bacon fra egen røgeovn.
Flødepostejen lunes sammen med bacon, i forvarmet ovn ved 160 grader i 8-12 min (husk at tage låget af)
***
Confiteret lår af frilandsand fra Bangs Hønniker
Hjemmelavet rødkål, æble-sveskekompot med mørk rom og vanilje
Anden på æble-sveskekompot varmes i ovnen ved 180 grader i 8-10 min. (husk at tage låget af)
Rødkålen lunes i gryde eller ovnen, efter behag (i ovn v/180 grader 5-7 min.)
***
Glaseret kæber af grisebasse
Julens krydderier, grønlangkål
Kæber af grisebasse varmes i ovnen ved 180 grader i 8-10 min. (husk at tage låget af)
Grønlangkål lunes i gryde, efter behag.
Serveres med de 2 slags hjemmebagt brød til (koldhævet brød og rugbrød), sammen med smør og krydderfedt.
***
Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce tilsmagt med portvin
Risalamanden er anrettet – klar til at sætte på bordet.
Kirsebærsaucen lunes i gryde, efter behag.
HUSK evt. at lægge en hel mandel i, hvis I ønsker det.
Ved tilvalg af pankostegt fiskefilet:
Panko stegt fiskefilet
Hjemmelavet kapersremoulade, råsyltet tyttebær
Fiskefileten varmes i ovn ved 175 grader i 4-5 min.
Velbekomme – rigtig god fornøjelse og glædelig jul fra alle os på Skoemagerkroen
Alle Julebordets elementer kommer i éngangsemballage
og der er derfor ingenting der skal returneres til Skoemagerkroen efterfølgende.
5-retters Sæsonmenu
Aktuel fra oktober til december 2023
***Når hovedrettens elementer modtages VARME ved afhentningen***
Ved bestillinger af sæsonmenuen, vil forretter og desserten være færdigtilberedte og anrettet til jer.
Hovedretternes elementer vil være varme og i termokasser til jer.
De 2 forretter og desserten er portionsanrettet i patentglas og er lige til at sætte på bordet.
I skal selv lune saucen samt brød og anrette i egne skåle og fade.
—
Forretter – første servering
Forretterne er anrettet i patentglas og lige til at sætte på bordet.
Server med hjemmebagte kuvertbrød på spelt og ølandshvede.
Brødet lunes i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 5-6 min inden servering.
Hovedretter – anden servering
Hovedretterne ankommer i varmekasse, der holdes lukket – så vidt muligt – indtil det skal anrettes og serveres.
Vær opmærksom på at saucen evt. skal omrøres og lunes.
Og hvis der går lang tid inden servering, kan kød og grønt evt. lige lunes ved 180 grader i få minutter (2-3 min.)
Kalveculotte
Sæsongrønt fra Kiselgården og Den Gamle Gaard.
Små ovnbagte kartofler med krydderurtesmør, lys flødecremesauce.
Kødet skæres i ca. ½ cm. tykkelse.
Pynt af med timian.
Sukker-saltet bryst af frilandskylling
Grillet blomkål, selleri og broccoli med brunet sojasmør.
Kødet skæres i ca. 2 cm. tykkelse
Kødet anrettes sammen med de 3 slags grønt på fade.
Kartoflerne anrettes i skåle.
Saucen lunes og serveres i skål/saucekande.
Sæsongrønt er anrettet i skåle til jer.
***OBS*** Grøntsagerne, kartoflerne, sæsongrønt og saucen er fælles tilbehør, til begge slags kød
Dessert – tredje servering
Desserten er anrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.
Isen tages ud ca. 5-6 min før den skal spises og anrettes ovenpå glaslåget, med desserten nede i glasset.
– – –
Velbekomme og rigtig god fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen
OBS! ALT service og varmekasser skal retur!
Returnering af service er muligt fra tirsdag – torsdag. Og ellers ring gerne forud, for aftale om anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den røde port og stille servicen på det høje træbord
(vedlæg venligst en seddel, hvorpå navnet på værten er noteret).
5-retters Sæsonmenu
Aktuel fra oktober til december 2023
***Når hovedrettens elementer modtages KOLDE ved afhentningen***
—
Forretter – første servering
Forretterne er anrettet i patentglas og lige til at sætte på bordet.
Server med hjemmebagte kuvertbrød på spelt og ølandshvede.
Brødet varmes i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 5-6 min inden servering.
Hovedretter – anden servering
I skal selv lune saucen og hovedretternes elementer og anrette i egne skåle og fade.
Kalveculotte
Sæsongrønt fra Kiselgården og Den Gamle Gaard.
Små ovnbagte kartofler med krydderurtesmør, lys flødecremesauce.
Kalveculotten varmes ved 140 grader til en kernetemperatur på 56 grader eller ved 140 grader i
ca. 15-18 min. Kødet skal hvile i ca. 5 min. uden tildækning. Derefter skæres kødet i ca. ½ cm. tykkelse.
Pynt af med timian.
Sukkersaltet bryst af frilandskylling
Grillet blomkål, selleri og broccoli med brunet sojasmør.
Kylling brystet varmes ved 140 grader til en kernetemperatur på 68 grader eller ved 140 grader i
ca. 8-12 min. Derefter skæres kødet i ca. 2 cm. tykkelse.
Kartoflerne varmes ved 160 grader i ca. 12-15 min. og anrettes i skåle.
Grønsagerne varmes ved 160 grader i ca. 7-8 min.
Saucen lunes og serveres i skål/saucekande.
Kødet anrettes sammen med de 3 slags grønt på fade.
Sæsongrønt er anrettet i skåle til jer.
***OBS*** Grøntsagerne, kartoflerne og saucen er fælles tilbehør, til begge slags kød.
Dessert – tredje servering
Desserten er anrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.
Isen tages ud ca. 5-6 min før den skal spises og anrettes ovenpå glaslåget, med desserten nede i glasset.
—
Velbekomme og rigtig god fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen
OBS! ALT service skal retur! Returnering af service er muligt fra tirsdag – torsdag.
Og ellers ring gerne forud, for aftale om anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den røde port og stille servicen på det høje træbord
(vedlæg venligst en seddel, hvorpå navnet på værten er noteret).