Vejledning til menuer

 

5-retters Sæsonmenu

Aktuel fra april til juli 2023

***Når hovedrettens elementer modtages VARME ved afhentningen***

Ved bestillinger af sæsonmenuen, vil forretter og desserten være færdigtilberedte og anrettet til jer.
Hovedretternes elementer vil være varme og i termokasser til jer.

De 2 forretter og desserten er portionsanrettet i patentglas og er lige til at sætte på bordet.
I skal selv lune saucen samt brød og anrette i egne skåle og fade.

Forretter – første servering 
Forretterne er anrettet i patentglas og lige til at sætte på bordet.
Server med hjemmebagte flutes på spelt og ølandshvede.
Brødet lunes i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 5-6 min inden servering.

Hovedretter – anden servering
Hovedretterne ankommer i varmekasse, der holdes lukket – så vidt muligt – indtil det skal anrettes og serveres.
Vær opmærksom på at saucen evt. skal omrøres og lunes.

Langtidsstegt oksehøjreb
Kødet skæres i ca. ½ cm. tykkelse.

Pynt af med timian.

BBQ glaseret kalvebryst

Kødet er allerede portionsopdelt og skal derfor ikke skæres (der regnes 2 stykker per person)

3 slags forårsgrønt, couscous salat med soltørrede tomater, karse, kerner & vinaigrette.
Små kartofler med krydderurtesmør og marsalasauce.

Kødet anrettes sammen med de 3 slags grønt på fade.
Kartoflerne anrettes i skåle.
Couscous salat anrettes i skåle.
Saucen lunes og serveres i skål/saucekande.

***OBS*** Grøntsagerne, kartoflerne, salat og saucen er fælles tilbehør, til begge slags kød.

Dessert – tredje servering
Desserten er anrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.
Isen tages ud ca. 5-6 min før den skal spises og anrettes ovenpå glaslåget, med desserten nede i glasset.

– – –

Velbekomme og rigtig god fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen

OBS! ALT service og varmekasser skal retur!
Returnering af service er muligt fra tirsdag – torsdag. Og ellers ring gerne forud, for aftale om anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den røde port og stille servicen på det høje træbord
(vedlæg venligst en seddel, hvorpå navnet på værten er noteret).

 

***Når hovedrettens elementer modtages KOLDE ved afhentningen***

Forretter – første servering 
Forretterne er anrettet i patentglas og lige til at sætte på bordet.
Server med hjemmebagte flutes på spelt og ølandshvede.
Brødet varmes i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 5-6 min inden servering.

Hovedretter – anden servering

I skal selv lune saucen og hovedretternes elementer og anrette i egne skåle og fade.

Langtidsstegt oksehøjreb
Oksehøjrebet varmes ved 140 grader til en kernetemperatur på 54 grader eller ved 140 grader i
ca. 15-18 min. Kødet skal hvile i ca. 5 min. uden tildækning. Derefter skæres kødet i ca. ½ cm. tykkelse.
Pynt af med timian.

BBQ glaseret kalvebryst

Kalvebrystet varmes ved 140 grader til en kernetemperatur på 58 grader eller ved 140 grader i
ca. 8-12 min. Kødet er allerede portionsopdelt og skal derfor ikke skæres (der regnes 2 stykker per person)

3 slags sæsongrønt fra Den Gamle Gaard og Kiselgården, couscous salat
med soltørrede tomater, karse, kerner og vinaigrette. Små kartofler med krydderurtesmør og marsalasauce.

Kartoflerne varmes ved 160 grader i ca. 12-15 min. Grønsagerne varmes ved 160 grader i ca. 7-8 min.
Saucen lunes og omrøres i gryde.

Kartoflerne anrettes i skåle.
Kødet anrettes sammen med de 3 slags grønt på fade.
Couscous salat anrettes i skåle.
Saucen lunes og serveres i skål/saucekande.

***OBS*** Grøntsagerne, kartoflerne og saucen er fælles tilbehør, til begge slags kød.

Dessert – tredje servering
Desserten er anrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.
Isen tages ud ca. 5-6 min før den skal spises og anrettes ovenpå glaslåget, med desserten nede i glasset.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen

OBS! ALT service skal retur! Returnering af service er muligt fra tirsdag – torsdag.
Og ellers ring gerne forud, for aftale om anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den røde port og stille servicen på det høje træbord
(vedlæg venligst en seddel, hvorpå navnet på værten er noteret).

 

 

4-retters Konfirmationsmenu 2023

***Når hovedrettens elementer modtages VARME ved afhentningen***

Ved bestillinger af vores 4-retters Konfirmationsmenu, vil den valgte dessert (Koldrøget færøsk laks/Klassisk rejecocktail)
og desserten vil være portionsanrettet i patentglas og er lige til at sætte på bordet.

– – –
Forret – første servering 
Forretten er anrettet i patentglas og lige til at sætte på bordet.
Server med hjemmebagte flutes på spelt og ølandshvede.
Brødet varmes i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 5-6 min inden servering.

Hovedretter – anden servering
Hovedretterne ankommer i varmekasse, der holdes lukket – så vidt muligt – indtil det skal anrettes og serveres.
Vær opmærksom på at saucen evt. skal omrøres og lunes.

Langtidsstegt oksehøjreb
Kødet skæres i ca. ½ cm. tykkelse.

Pynt af med timian.

BBQ glaseret revelsben

Kødet er allerede portionsopdelt og skal derfor ikke skæres (der regnes 1½ stykke per person).

Serveret med to slags forårsgrønt, små kartofler med krydderurtesmør (i sæsonen vil det være nye kartofler fra Den Gamle Gaard),
én slags sæsonsalat samt lys cremet svampesauce.

Kødet anrettes sammen med de to slags forårsgrønt på fade.
Kartoflerne anrettes i skåle.
Sæsonsalaten anrettes i skåle.
Saucen lunes evt. i en gryde og serveres i skål/saucekande.

***OBS*** Grøntsagerne, kartoflerne, salaten og saucen er fælles tilbehør, til begge slags kød.

Dessert – tredje servering 
Desserten er anrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.
Isen tages ud ca. 5-6 min før den skal spises og anrettes ovenpå glaslåget, med desserten nede i glasset.

– – –

Velbekomme og rigtig god fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen.


OBS! ALT service og varmekasser skal retur! Returnering af service er muligt fra tirsdag – torsdag.
Og ellers ring gerne forud, for aftale om anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den røde port og stille servicen på det høje træbord
(vedlæg venligst en seddel, hvorpå navnet på værten er noteret).

 

***Når hovedrettens elementer modtages KOLDE ved afhentningen***

– – –

Ved bestillinger af vores 4-retters Konfirmationsmenu, vil den valgte forret (Koldrøget færøsk laks/Klassisk rejecocktail)
og desserten vil være portionsanrettet i patentglas og er lige til at sætte på bordet.

Såfremt I har valgt at få hovedretselementerne kolde og derved selv færdiggøre tilberedningen,
følges nedenstående vejledning.
– – –
Forretter – første servering 
Forretten er anrettet i patentglas og lige til at sætte på bordet.
Server med hjemmebagte flutes på spelt og ølandshvede.
Brødet varmes i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 5-6 min inden servering.

Hovedretter – anden servering
I skal selv lune saucen og hovedretternes elementer og anrette i egne skåle og fade.

Langtidsstegt oksehøjreb
Oksehøjrebet varmes ved 165 grader i 12-15 min, (husk at tage låget af):
Derefter skæres kødet i ca. ½ cm. tykkelse. Pynt af med timian.

BBQ glaseret revelsben

Revelsbenene varmes ved 165 grader i ca. 15 min. (husk at tage låget af).
 Kødet er allerede portionsopdelt og skal derfor ikke skæres (der regnes 1½ stykke per person).

Serveret med to slags forårsgrønt, små kartofler med krydderurtesmør (i sæsonen vil det være nye kartofler fra Den Gamle Gaard),
én slags sæsonsalat samt lys cremet svampesauce.

Kartoflerne varmes ved 165 grader i ca. 15 min. (husk at tage låget af).
Forårsgrønten varmes ved 165 grader i 7-10 min.
Saucen lunes og omrøres i gryde.

Kartoflerne anrettes i skåle.
Kødet anrettes sammen med de 2 slags forårsgrønt på fade.
Sæsonsalaten er allerede anrettet i skåle til jer.
Saucen lunes og serveres i skål/saucekande.

***OBS*** Grøntsagerne, kartoflerne, salaten og saucen er fælles tilbehør, til begge slags kød.

Dessert – tredje servering 
Desserten er anrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.
Isen tages ud ca. 5-6 min før den skal spises og anrettes ovenpå glaslåget, med desserten nede i glasset.

– – –

Velbekomme og rigtig god fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen.

OBS! ALT service skal retur! Returnering af service er muligt fra tirsdag – torsdag.
Og ellers ring gerne forud, for aftale om anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den røde port og stille servicen på det høje træbord
(vedlæg venligst en seddel, hvorpå navnet på værten er noteret).

 

 

Skoemagerkroens Frokostbord

Vi anbefaler at retterne serveres ad 3 omgange: 1) fisk/skaldyr. – 2) hønsesalat + de varme retter – 3) dessert
– det er naturligvis helt op jer.

Kolde serveringer
Alle kolde anretninger er færdigtilberedte – dem kan I sætte direkte på bordet.

Karrysild
Æggesalat, rødløg og friterede kapersblomster
***
Skaldyrsalat
Håndpillede rejer, krabbekød, krebsehaler i dildmayonnaise med citron og asparges
***
Varmrøget færøsk laks fra egen røgeovn
Dild, citronmayo og syltede grønne tomater
***
Hønsesalat af frilandskyllinger fra Bangs Hønniker
Æbler, syltede agurker og bacon
***

Varme serveringer
I skal selv lune de varme elementer og anrette i egne skåle og fade.

Lun hjemmelavet flødepostej
Tørsaltet bacon, svampe, hjemmesyltede rødbeder.
Flødepostejen lunes, sammen med bacon og svampe i forvarmet oven ved 160 grader i 8-12 min (husk at tage låget af)
***
Rosastegt kalveculotte
Rosmarin polenta, marineret spidskålsalat vendt i basilikumspesto og vesterhavsost.
Kalveculotten varmes i ovnen ved 165 grader i 12-15 min (husk at tage låget af)
– hvis I ligger inde med et stegetermometer, skal dette vise min. 55 grader.

Rosmarinpolentaen varmes i ovnen ved 165 grader i 8-10 min (husk at tage låget af)
***

Serveres med de 2 slags hjemmebagt brød til, sammen med smør og krydderfedt.
Det lyse brød kan nydes koldt eller lunes i en forvarmet ovn ved 165 grader i ca. 5-6 min inden servering.
***
Ved tilkøb af panko-stegt fiskefilet: Fiskefileten lunes i en forvarmet ovn ved 160 grader i 5-7 min.
***
Citronfromage
Mørk chokolade og brændt marengs.
Er portionsanrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.

Velbekomme og rigtig god fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen.

Vi modtager meget gerne både ris og ros, i målet om at blive endnu bedre og udvikle på vores koncept. 
Så giv os endelig feedback på jeres oplevelse.

OBS! ALT service skal retur! Returnering af service er muligt fra tirsdag til torsdag.
Og ellers ring gerne forud, for aftale aflevering en anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den røde port og stille servicen på det høje træbord
(vedlæg venligst en seddel, hvorpå navnet fra bestillingen er noteret).

Modtag senest nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig i dag og få senest nyt i din mailbox