Vejledning til
5-retters sæsonmenu
Gældende fra oktober – november 2024 (udleveret KOLD)
Ved bestillinger af sæsonmenuen vil hovedretselementerne være pakket i varmekasser.
I skal selv lune saucen og anrette hovedretterne i egne
skåle og fade.
Forretter – første servering
Forretterne er anrettet i patentglas og lige til at sætte på bordet.
Server med hjemmebagte flutes på spelt og ølandshvede.
Brødet lunes i en forvarmet ovn ved 160 grader (varmluft) i ca. 3-5 min inden servering.
Hovedretter – anden servering
Langtidsstegt oksefilet
med timian
Sæsongrønt fra den Gamle Gaard
Små kartofler med brunet smør og kalvesky
Oksefileten varmes ved 160 grader (varmluft) i 15-18 min. eller til en kernetemperatur på 55 grader,
kartoflerne varmes ligeledes ved 160 grader (varmluft) i 10-15min., kalvesky lunes i gryde.
Derefter skæres kødet i skiver på ca. 2 cm.
Røget svinekam
Med karamelliseret sæsongrønt
Svinekammen varmes ved 160 grader (varmluft) i 18-20 min.
Kødet skæres i skiver og serveres på fade.
Sæsongrønt varmes ved 160 grader i ca. 10 min. og anrettes i skåle.
Saucen lunes og serveres i skål/saucekande.
Kødet anrettes sammen med
3 slags grønt på fade.
***OBS*** Grøntsagerne,
kartoflerne, sæsongrønt og saucen er fælles tilbehør, til begge slags kød.
Dessert – tredje servering
Citronfromage
Desserten er anrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.
Isen tages ud ca. 5-6 min før den skal spises og anrettes ovenpå glaslåget, med desserten nede i glasset.
☀ Velbekomme og rigtig god
fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen ☀
OBS! ALT
service og varmekasser skal retur!
(termokasser, glas, porcelæn, brædder mv. – IKKE foliebakker)
Returnering af service er muligt primært fra tirsdag, onsdag og torsdag.
Og ellers ring gerne forud, for at aftale aflevering en anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den
røde port og stille servicen på det høje træbord
_ _ _ _ _
Vejledning til
5-retters sæsonmenu
Gældende fra oktober – december 2024 (udleveret VARM)
Ved bestillinger af sæsonmenuen vil hovedretselementerne være pakket i varmekasser.
I skal selv lune saucen og anrette hovedretterne i egne skåle og fade.
Forretter – første servering
Forretterne er anrettet i patentglas og lige til at sætte på bordet.
Server med hjemmebagte flutes på spelt og ølandshvede.
Brødet lunes i en forvarmet ovn ved 165 grader (varmluft) i ca. 3-5 min inden servering.
Hovedretter – anden servering
Hovedretterne ankommer i varmekasse, der holdes lukket – så vidt
muligt – indtil det skal anrettes og serveres.
Vær opmærksom på at saucen evt. skal omrøres og lunes.
Langtidsstegt oksefilet med timian
Små kartofler med brunet smør og kalvesky
Derefter skæres kødet i skiver på ca. 2 cm.
Røget svinekam
Sæsongrønt fra den Gammel Gaard
Kødet skæres og serveres på fade.
Kødet anrettes sammen med de 3 slags sæsongrønt på fade.
Kartoflerne anrettes i skåle.
Saucen lunes og serveres i skål/saucekande.
***OBS*** Grøntsagerne,
kartoflerne, sæsongrønt og saucen er fælles tilbehør, til begge slags kød.
Dessert – tredje servering
Citronfromage
Desserten er anrettet i patentglas – lige til at sætte på bordet.
Isen tages ud
ca. 5-6 min før den skal spises og anrettes ovenpå glaslåget, med desserten
nede i glasset.
😊 Velbekomme og rigtig
god fornøjelse fra alle os på Skoemagerkroen 😊
OBS! ALT service og varmekasser skal
retur!
(termokasser, glas, porcelæn, brædder mv. – IKKE foliebakker)
Returnering af service er
muligt primært fra tirsdag, onsdag og torsdag.
Og ellers ring gerne forud, for at aftale aflevering en anden dag.
Ved ankomst til kroen bedes du venligst gå ind ad den
røde port og stille servicen på det høje træbord
(vedlæg venligst en seddel, hvorpå navnet fra bestillingen er noteret).
_ _ _ _ _
Gældende fra d. 13 november – d. 22 december 2024 samt 1. og 2. juledag + d. 27 december (udleveret KOLD)
Kolde serveringer
Alle kolde anretninger er færdigtilberedte og anrettet til jer, så dem kan I sætte direkte på bordet.
Hjemmemarinerede julesild
Rødløg, kapers, karrysalat, æg og karse
***
Skoemagerkroens gravad laks
rævesauce og fennikel cruditeér
***
Skoemagerkroens egen kryddersylte
Hjemmesyltede rødbeder, sennepsmayonnaise, frisk peberrod
Varme serveringer
I skal selv lune de varme elementer og anrette i egne skåle og fade.
***
Lun hjemmelavet flødepostej
Drueagurker, tørsaltet bacon fra egen røgeovn.
Flødepostejen lunes sammen med bacon, i forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i 8-12 min
(husk at tage låget af).
***
Rosa stegt andebryst fra Bangs Hønniker
Hjemmelavet rødkål, æble-sveskekompot med mørk rom og vanilje
Anden på æble-sveskekompot varmes i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 8-10 min. (husk at tage låget af)
Rødkålen lunes i gryde eller ovnen, efter behag (i ovn v/180 grader 5-7 min.)
***
Letrøget svinekam med sød glasering
Med grønlangkål
Svinekammen overhældes med glaseringen og varmes i ovnen ved 180 grader (varmluft) i 12-15 min.
(husk at tage låget af).
Grønlangkål lunes i gryde, efter behag.
Serveres med de 2 slags hjemmebagt brød til (koldhævet brød og rugbrød), sammen med smør og krydderfedt.
***
Risalamande med hjemmelavet kirsebærsauce tilsmagt med portvin
Risalamanden er anrettet – klar til at sætte på bordet.
Kirsebærsaucen lunes i gryde, efter behag.
HUSK evt. at lægge en hel mandel i, hvis I ønsker det.
Ved tilvalg af pankostegt fiskefilet:
Panko stegt fiskefilet
Grov remoulade og grillet citron
Fiskefileten varmes i ovn ved 175 grader (varmluft) i 4-5 min.
Velbekomme – rigtig god fornøjelse og glædelig jul fra alle os på Skoemagerkroen 🙂