Vejledning til din nytårsmenu 2024
Kære Nytårsgæst
Vejledning til din nytårsmenu 2024
Nedenstående kan bruges som vejledning, men jeres sunde fornuft må også meget
gerne spille ind.
Maden stilles på køkkenbordet ca. 1 time før brug, da det skal nå at temperere (ikke desserten).
Nytårsmenu 2024 – trin for trin
- Fjern alle låg, alt folie og film – inden bakkerne stilles i ovnen.
Ret 1.
Cremet muslinge bisque med urter i brunoise, persilleolie og frisk kørvel
Muslingebisquen gives et opkog i en gryde.
Muslingerne og urterne lunes (KUN LUNES) i lidt vand og der tilføjes evt. en klat smør.
Kom muslingerne og urterne i en varm dyb tallerken, hæld den cremet muslingebisque over emnet og dryp persilleolie rundt i bisquen.Til sidst toppes op med kørvel.
Lun det mørke brød i 6-7 min. ved 170 grader og servér dette til retten.
Ret 2.
Mosaik på vesterhavs-sejfilet, hummercreme, citronmayonnaise, frisée, dild og syltede perleløg
Centrer mosaikken midt på tallerkenen.
Sprøjt 3-4 små fine dutter med citronmayonnaisen, del de syltede perleløg og anret dem ligeledes rundt om mosaikken. Anret frisée salaten fint rundt om mosaikken, pynt med dild og hæld forsigtigt hummercremen rundt om mosaikken.
Lun det lyse brød i 6-7 min. ved 170 grader og servér dette til retten.
Ret 3.
Rødbedetatar rørt med miso og dijon hertil friskost, karse, peberodscreme og syltet sennepsfrø
Rødbedetataren anrettes i en rund bage-ring (har man ikke en bage-ring, kan den sagtens udelades).
Kom de syltet sennepskorn fint ud på tataren, sprøjt 2-3 små dutter med peberrodscremen og friskost oven på tataren. Til sidst toppes tataren med karse.
Ret 4.
Langtidsstegs kalvefilet, balsamico-glaseret rødløg, jordskokkepuré, saltmandler og timian, hertil kartofler og sauce Madeira
Kalvefileten varmes i ca. 14-18 min. i en forvarmet ovn ved ca. 145 grader.
Har man et stegetermometer, kan man med fordel bruge dette. Når kødet når en kernetemperatur på ca. 52 grader, tages det ud. Kødet skal dampe af i 6-8 min., før det dækkes til og derefter trække i yderligere ca. 10 min. Imens kødet hviler, skruer du ovnen op på 185 grader og kartoflerne sættes i ovnen, hvor de varmes i 15-20 min. De balsamico-glaseret rødløg kommes i ovnen og varmes, når der er ca. 10 min tilbage af kartoflernes tid. Madeirasaucen og jordskokkepuréen lunes op i hver sin gryde. Når alt er varmt, tages det ud af ovnen.
Læg en stor skefuld af puréen på tallerkenen, placér løget, anret en tyk skive af kødet – hak mandlerne let og drys dem ud over purréen. Herefter pyntes med timian og sauce – er der mere tilbage af saucen, kan du servere den i en lille skål ved siden af, sammen med kartoflerne.
Ret 5.
Cremet trippel chokoladekage med karamel krokant, hvide chokoladespåner, ristede hasselnødder fra Piemonte, syltede solbær og broken gel
Chokoladekagen med krokant, anrettes på tallerkenen, broken gel lægges fint ovenpå kagen.
Drys de hvide chokoladespåner, hasselnødder og de syltede solbær ud over kagen.
Til sidst sigtes kakaostøv ud over anretningen og pyntes med rød surkløver.
Velbekomme! Rigtig godt nytår fra alle os på Skoemagerkroen!
Skoemagerkroens 5-retters Nytårsmenu 2024
Inkl. nytårsoverraskelse
Cremet muslinge bisque med urter i brunoise, persilleolie og frisk kørvel
Serveret med koldhævet
hjemmebagt surdejsbrød og smør
***
Mosaik på vesterhavs sejfilet, hummercreme, citronmayonnaise, frisée og syltede perleløg
***
Rødbedetatar rørt med miso,
friskost, karse og dijon
***
Langtidsstegs kalvefilet, balsamico-glaseret rødløg, jordskokkepuré, saltmandler, urter, sauce Madeira
***
Cremet trippel chokoladekage med karamel krokant, ristede hasselnødder fra Piemonte, syltede solbær og broken gel
Pris 555,- pr. pers.
(Min. 2 pers.)
Tilvalg
Tre hjemmelavede kanapéer til
Kongens nytårstale
1) Kartoffelkrokette med vesterhavsost, hvidløg og karamelliseret løgpuré
2) Gravad okseinderlår med fermenteret peber og sprød crouton
3) Pani puri med Skoemagerkroens 6 mdr. skinke og trøffelmayonnaise
139,- for 3 snacks
Kaviar fra Lyksvad med blinis, Unika creme fraiche og rødløg
10 gram til pris 195,-
Pighvar til hovedret
Til dig der ønsker fisk som ekstra tilvalg til hovedretten
149,-/stk.
Kransekage med chokolade og nougat
49,-/stk.
Stor hjemmelavet cheeseburger
Til dagen derpå / natmad eller som børnemenu
Stor 250 gram hakkebøf af oksetykkam, tomatdressing, tørsaltet bacon, cheddarost, drueagurker
Serveret med varm-selv-fritter og salatmayonnaise
169,-/stk.
Vinpakke
Bestående af 5 flasker vin, heraf:
2023 Riesling trocken Weingut Max Kilburg, Mosel, Tyskland
2020 Chardonnay, Cuvée Camille, Domaine Oliver Boussard, Bourgogne, Frankrig
2021 Pinot noir, Angeline, Californien, USA
2014 Tempranillo, Marques del Hueco Reserva Cosecha, Rioja, Spanien
NV Camino DANI 375 ml DANI er et blend på 50% Sauvignon Blanc, 40% Sémillon og 10%Muscat
fra David Finlayson, Stellenbosch, Sydafrika
***
VEGETARMENU
Serveret med koldhævet surdejsbrød og smør
Svampe consommé, confiterede svampe, persilleolie og kørvel
***
Mosaik på saltbagt selleri, citronmayonnaise, maltjord, frisée og syltede perleløg
***
Rødbedetatar rørt med miso, friskost, karse og dijon
***
Sprød risottokugle, jordskokkepuré, balsamico, glaseret løg, mandler og urter
***
Cremet trippel chokoladekage med karamel krokant, ristede hasselnødder fra Piemonte, syltede solbær og broken gel
Pris 555,- pr. pers.
(Min. 1 pers.)