Vejledning til nytårsmenu

Alle retterne har fået tildelt en farve – den samme farve er benyttet på alle etiketterne på de elementer,
der hører til den specifikke ret.

OBS! I det øjeblik, at I er kommet hjem, bedes I venligst tjekke, at I har fået det hele med.

Husk at isen skal på frost med det samme, når I kommer hjem.
Nedenstående kan bruges som vejledning, men jeres sunde fornuft må også megetgerne spille ind.
Maden stilles på køkkenbordet ca. 1 time før brug, da det skal nå at temperere (ikke desserten).

Nytårsmenu 2023 – trin for trin

  • Fjern alle låg, alt folie og film – inden bakkerne stilles i ovnen.

Ret 1. Rimmet kammusling, kærnemælk, urteolie, ørredrogn og syltet agurk

Del kammuslingen i tre mundrette stykker og anret den på en tallerken. Kom den syrnede mælk rundt om kammuslingen. Drys med de syltet agurker og urteolien og til sidst topper i med ørredrogn og frisk dild.

Lun det mørke brød i 6-7 min ved 170 grader og server dette til retten.

Ret 2. Hummerbisque, henkogte tomater, tomatstøv, estragonolie og glaskål

Hummerbisquen gives et opkog i en gryde.

Anret tomaterne i midten af en skål, drys med syltet glaskål og hæld den varme hummerbisque i skålen.
Dryp rundt i bisquen med estragonolien og til sidst drys med tomatstøv ud over retten.

Lun det lyse brød i 6-7 min ved 170 grader og server til retten.

Ret 3. Let pocheret filet af nytårstorsk, syltet sennepskorn, peberrodsfløde, sne og karse

Torsken lunes i 5-7 min i en forvarmet ovn ved 85 grader i vakuumposen.

Når fisken er lun klipper du posen op og forsigtigt hælder væden fra. Tag forsigtig fisken op og

anret i en skål. Peberrodsfløden lunes op i en gryde – kun lige til kogepunktet.

De syltede sennepskorn anrettes oven på fisken sammen med sne af peberrod og toppes med karse.
Til sidst hælder du den lune fløde rundt om fisken.

Ret 4. Kalvemørbrad, kartofler, pastinakpuré, syltede solbær, demi-glace (saucen), confiteret porrer og solbærstøv

Kalvemørbraden varmes i ca. 14-18 min. i en forvarmet ovn ved ca. 140 grader.
Har man et stegetermometer, kan man med fordel bruge dette. Når kødet når en kernetemperatur på ca. 52 grader, tages det ud. Kødet skal dampe af i 5-6 min., før det dækkes til og derefter trækker i yderligere ca. 10 min. Imens kødet hviler, skruer du ovnen op på 185 grader og kartoflerne sættes i ovnen, hvor de varmes i 15-20 min. Porren kommes i ovnen og varmes når der er ca. 5 min tilbage af kartoflernes tid.
Demi-glacen (saucen) og pastiknakpuréen lunes op i hver sin gryde.

Når alt er varmt, tages det ud af ovnen.
Læg en stor skefuld af puréen på tallerkenen, placér porren, anret en tyk skive af kødet – drys med solbær og solbærstøv. Herefter pyntes med timian og saucen – er der mere tilbage af saucen, kan du servere den i en lille skål ved siden af, sammen med kartoflerne.

Ret 5. Blondiekage, lemoncurd, crumble, ristede hasselnødder, ostecreme, chokoladelogo, passionsfrugt og orange-is

Isen tages ud af fryseren ca. 6-8 min før servering.
Blondiekagen anrettes på tallerkenen, lemoncurd og ostecremen sprøjtes i små fine dutter oven på kagen.
Hasselnødderne anrettes forskudt ovenpå dutterne og til sidst chokoladelogoet på toppen af kagen.

Isen anrettes ved siden af kagen og passionsfrugten deles – fyldet fra en ½ passionsfrugt kommes ud over isen. Drys crumblen forsigtigt på isen eller kagen.

          Velbekomme! Rigtig godt nytår fra alle os på Skoemagerkroen!

Vejledning til nytårsmenu - vegetarisk

Alle retterne har fået tildelt en farve – den samme farve er benyttet på alle etiketterne på de elementer,
der hører til den specifikke ret.

OBS! I det øjeblik, at I er kommet hjem, bedes I venligst tjekke, at I har fået det hele med.

Husk at isen skal på frost med det samme, når I kommer hjem.
Nedenstående kan bruges som vejledning, men jeres sunde fornuft må også megetgerne spille ind.
Maden stilles på køkkenbordet ca. 1 time før brug, da det skal nå at temperere (ikke desserten).

Nytårsmenu 2023 – vegetarisk – trin for trin

  • Fjern alle låg, alt folie og film – inden bakkerne stilles i ovnen.

Ret 1. Ærtesuppe, ristede kerner, kærnemælk, urteolie og syltet agurk

Varm ærtesuppen op i en gryde MÅ IKKE KOGE.

Hæld den lune suppe i en skål og kom den syrnede mælk rundt i suppen, drys med de syltet agurker og urteolien og til sidst toppes med frisk dild.
Lun det mørke brød i 6-7 min ved 170 grader og server dette til retten.

Ret 2. Tomatbisque, henkogte tomater, tomatstøv, estragonolie og glaskål

Tomatbisquen gives et opkog i en gryde.

Anret tomaterne i midten af en skål, drys med det syltede glaskål og hæld den varme tomatbisque i skålen. Dryp rundt i bisquen med estragonolien og til sidst drys med tomatstøv ud over retten.
Lun det lyse brød i 6-7 min ved 170 grader og server dette til retten.

Ret 3. Rødbede, sennepskorn, peberrodsfløde, sne og karse

Rødbeden lunes i 5-7 min., i en forvarmet ovn ved 185 grader.

Anret den varme rødbede i en skål. Peberrodsfløden lunes op i en gryde – kun lige til kogepunktet.

De syltede sennepskorn anrettes oven på rødbeden sammen med sne af peberrod og toppes med karse. Til sidst hælder du den lune fløde rundt om rødbeden.

Ret 4. Selleri tournedos, kartofler, pastinakpure, syltede solbær, brunet smør, confiteret porrer og solbærstøv.

Tournedosen varmes i ca. 12-14 min. i en forvarmet ovn ved ca 185 grader.

Det samme med kartoflerne, der varmes i 15-20 min. Porren kommes i ovnen og varmes når der er ca. 5 min. tilbage af kartoflernes tid.

Den brunet smør og pastiknakpuréen lunes op i hver sin gryde.

Når alt er varmt, tages det ud af ovnen.

Læg en stor skefuld af puréen på tallerkenen, placér porren og anret selleri tornedos – drys med solbær og solbærstøv. 

Herefter pyntes med timian og saucen – er der mere tilbage af saucen, kan du servere den i en lille skål ved siden af, ligesom med kartoflerne. 

Ret 5. Blondiekage, lemoncurd, crumble, ristede hasselnødder, ostecreme, chokoladelogo, passionsfrugt og orange-is

Isen tages ud af fryseren ca. 6-8 min før servering.
Blondiekagen anrettes på tallerkenen, lemoncurd og ostecremen sprøjtes i små fine dutter oven på kagen.
Hasselnødderne anrettes forskudt ovenpå dutterne og til sidst chokoladelogoet på toppen af kagen.

Isen anrettes ved siden af kagen og passionsfrugten deles – fyldet fra en ½ passionsfrugt kommes ud over isen. Drys crumblen forsigtigt på isen eller kagen.

Velbekomme! Rigtig godt nytår fra alle os på Skoemagerkroen!

Lad dig inspirere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig i dag og hold dig opdateret